ge-bagger: een stand van zaken

ingezonden door Luc De Schutter - Aurora
Ter informatie : Heb van de baggermannen vernomen dat de aanloopgeul toch al gebaggerd is op twee meter vijftig. Enkel halverwege, ge weet wel waar die baggerpijp jaar in jaar uit uit het oosterstaketsel steekt, zou er nog een 'rug' staan van één meter vijftig. De bodemstruktuur is hier echter slijk en kan niet op het strand gepompt worden zodat men dat gaat laten liggen tot het allerlaatste zodat dat slijk in volle zee zal gespoten worden. Deze informatie is wel onder voorbehoud. Denk toch dat we héél voorzichtig moeten in- en uitvaren zolang de baggerwerken aan de gang zijn. Hiebij een plaatje van vorige week.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Dommisse (maandag, 22 juli 2013 15:51)

    Hoe diep is de geul van de ingang nu in Blankenberge? Juli 2013.